Zorg is niet gratis en om niet voor verrassingen te komen staan, vind je op deze pagina de algemene informatie over de vergoedingen. Het is altijd verstandig om bij jouw eigen zorgverzekeraar de voorwaarden en informatie op te vragen. Psychologische behandeling wordt vergoed uit jouw basispakket.

Hearts and Minds heeft in 2024 weer contracten afgesloten met bijna alle zorgverzekeraars. In dat geval heb je geen omkijken naar de factuur. Wel zal er een verrekening van jouw eventuele eigen risico plaats vinden door de zorgverzekering.

Er is alleen géén contract met CZ. Kijk op onderstaande link of jouw zorgverzekeraar hier onder valt. Of neem contact op met de klantenservice van jouw zorgverzekering bij twijfel.

https://www.zorgwijzer.nl/faq/welke-zorgverzekeraars-zijn-er

Geen contract houdt in dat aan het einde van de maand de factuur van de genoten sessies door jou dient te worden betaald. Deze kan je dan zelf achteraf declareren bij jouw zorgverzekeraar. Ik voldoe aan alle eisen die gesteld worden door de zorgverzekering om wel voor een vergoeding in aanmerking te komen. Afhankelijk van het pakket en zorgverzekeraar, zal dit tussen de 55% en 100% zijn. Zie hiervoor het overzicht van de contractvrije psycholoog: https://contractvrijepsycholoog.nl/vergoedingen-2023/

In 2022 is er een nieuw bekostigingsmodel GGZ ingevoerd. Dit heet het zorgprestatiemodel. Meer uitleg hierover is te vinden in de informatiefolder

De gestelde tarieven door het Nederlandse Zorgautoritieit (NZa) voor zorg in de GZZ zijn hieronder terug te vinden. Hearts and Minds hanteert de gereserveerde tijd in de agenda en eventuele uitloop.

Voor afspraken die niet tenminste 24 uur van tevoren worden afgezegd (de vrijdag voor een afspraak op een maandag) wordt een no show factuur van €75,- gestuurd. Deze kosten worden niet door de zorgverzekering vergoed.

Voor coaching en relatietherapie wordt het tarief van €115,- excl btw per sessie in rekening gebracht.

NZa tarieven GGZ 2024

diagnostiek 30 minuten €114,20
diagnostiek 45 min €159,70
diagnostiek 60 min €183,44
diagnostiek 90 min €274,01
behandeling 30 min €95,67
behandeling 45 min €135,89
behandeling 60 min €161,46
behandeling 90 min €242,76
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten