Hearts and Minds is een eenmanspraktijk gericht op kortdurende (klacht) behandelingen binnen de gbGGZ (generalistische basis geestelijke gezondsheidszorg). Voorheen werd dit eerstelijns zorg genoemd. Dit is bedoeld voor mensen met lichte tot matige psychische problemen.

De behandelingen zijn gericht op verminderen van de klachten en verbeteren van het levenskwaliteit. Samen wordt er gekeken naar de hulpvraag en er een passende behandeling bij gevormd. De zorg zal niet zwaarder zijn dan de hulpvraag nodig heeft. Indien er bij een aanmelding of tijdens de intake, blijkt dat de hulpvraag niet aansluit bij wat mijn praktijk kan bieden, zal hier transparant over gecommuniceerd worden en indien mogelijk samen gekeken worden naar een oplossing.

Werkwijze

Aanmelding: Nadat je bent verwezen door de huisarts voor de bgggz kan jij je via mijn website aanmelden. Ik zal dan contact met je opnemen om de aanmelding door te nemen.

Dit eerste telefonisch contact is er samen met de intake op gericht om snel te kunnen beoordelen of Hearts and Minds de juiste praktijk voor jou zal zijn. Op deze manier hoop ik jouw wachttijd en mijn wachtlijst zo kort mogelijk te houden en voor jouw onnodig maken op verschillende plekken het hele verhaal te doen voordat je geholpen wordt.

Intake: In deze eerste fase wordt er ingegaan op de vraag waarmee jij je aanmeldt en de achtergronden daarvan. Hier wordt gevraagd naar de verwachtingen over de hulp die je zoekt en kijken we samen naar wat het meest passend is. Tevens zal er in deze fase een dossier worden geopend en de persoonlijke gegevens worden ingevoerd. Hier zal een aantal administratieve handelingen aan vast zitten. Ook zal in deze fase de voorwaarden en regels voor behandeling in worden uitgelegd.

Behandeling: Behandeling start na samenspraak over de vorm van de therapie. Huiswerkopdrachten en registratieopdrachten kunnen een onderdeel zijn van de therapie. Ik maak indien nodig gebruik van E-health in een blended vorm als ondersteuning van het therapeutisch proces om de werkzaamheid vergroten.

Afronding: Wanneer de behandeling het gewenste effect heeft en de klachten zijn verdwenen of verminderd naar tevredenheid, kunnen we de behandeling af sluiten. Dit kan met één gesprek zijn, maar het kan ook door middel van de gesprekken af te bouwen. Vaak wordt er aandacht besteed aan terugvalpreventie. Sowieso zal er een eindevaluatie plaats vinden. Bij het afsluiten van de behandeling, gaat er een eindbrief naar de verwijzer met de bevindingen.

Wanneer er een doorverwijzing nodig is, kan er een overbruggingsperiode gewenst zijn voordat het nieuwe traject start. Samen zullen we kijken wat nodig is.

Vragenlijsten kunnen deel uitmaken van de behandeling.

 

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten